БГ EN РУ FR

Какви палети да изберем?

Палети се произвеждат основно от дърво, пластмаса и метал. Предназнзчението е едно и също: решаване на логистични задачи и задачи за складиране. Изборът на типа палети зависи от нуждите на бизнеса: здравина, тежест, издръжливост, цена.

Палетът е просто устройство, което се използва за решаване на сложни логистични задачи: престой в складови бази и транспорт. Палетите дават възможност за лесен достъп и преместване с мотокар на стоки. Ускорява товаренето и разтоварването.

Палетите се изработват от различни материали. Дървените палети са най-широко срещани, над 94% от всички палети в света. Останалата квота се споделя от пластмасови и метални палети.

„Как да изберем най -добрия палет?“ е често задаван въпрос, чийто отговор зависи от конкретната ситуация.

Кога да изберем дървени палети


Дървесината предлага здравина и сравнително ниска първоначална цена. Препоръчва се в случаи, когато чистотата не е водеща. Дървените палети са сравнително евтини, достъпни и устойчиви. Ценово стоят много добре. Изборът на използване на дървени палети се базира на необходимостта от конкурентни цени на крайния продукт.

Дървените палети се сглобяват от материал, нарязан на размер. Това дава възможност поръчките да се произвеждат лесно и бързо. За постигане на по-голяма якост е достатъчно да се използват по-дебели дъски, или друг вид дървесина. Последното обикновено се постига като се премине от иглолистна към широколистна дървесина.

Кога да изберем метални палети?

Ако са ви нужни палети за по-тежъж товар, или с по-голяма издръжливост, металните палети са по-добър избор. Операциите, които изискват палетите да се съхраняват навън, се извършват с метални палети. Металът може да издържа на природни явления, включително дъжд и излагане на UV лъчи, това да доведе до гниене.

Металът се вписва в най -широк температурен диапазон. Металните палети няма опасност да се запалят. Освен това, големите температурни амплитуди намаляват якостта на пластмасата и дървото, докато металите не се поддават. Хигиената също може да се поддържа на по-високо ниво.

Метални палети се произвеждат обикновено в 2 модификации: от стомана и от алуминий. Зависи от това дали цената и от теглото. Алуминиевите са по-скъпи и в същото време по-леки. Подходящи са дори за товарен самолет.  Алуминият също е опция в случаи, при влажна среда.

Ако бизнес операциите изискват здравина и издръжливост, и разходите за въздушен транспорт не са проблем, както и не се работи на влага, то стоманените палети с перфектно решение. Металните палети трябва да се използват в затворени цикли, за да се превърнат в дългосрочна инвестиция.

Пластмасови палети


Пластмасовите палети са най-подходящи за операции, които са свързани предимно с издръжливост и хигиена.
Намерете вентилатор
Избор на вентилатор
Директен избор
Налягане PV(PA)*
Дебит (m3/h)*
Мин. C o
Макс. C o
Отрицателно отклонение
Положително отклонение
Волтаж
Тип вентилатор
Монтаж
Тегло
Описание:
Полетата маркирани с * са задължителни
  m
  m
  m
  m3
  m3/h
  m3/h